Päälentonäytös keräsi noin 10 000 ilmailun ystävää Seinäjoen lentoasemalle.

Suomen ilmailuliiton vuotuinen päälentonäytös järjestettiin Seinäjoen lentoasemalla 10-11.6. Tapahtuma keräsi alustavien tietojen mukaan noin 10 000 ilmailusta kiinnostunutta seuraamaan ilmailun laajaa tarjontaa aina yleisilmailusta sotilasilmailuun.

Seinäjoki International Airshow 2017 järjestettiin heti Kaivopuiston lentonäytöksen perään joka auttoi saamaan Seinäjoelle niin Super Hornetit kuin Eurofighter Typhoonit vieraaksi. Tämä toki loi logistisia haasteita niin tapahtumajärjestäjille, näytteilleasettajille kuin osalle lehdistöäkin.  Helsingistä olikin järjestetty tilauslento Seinäjoelle joka operoitiin Norran ATR-72 lentokoneella.

Lauantai 10.6 oli ensimmäinen varsinainen lentonäytöspäivä jolloin ovet lentonäytösalueelle aukesivat kello 10.00 jolloin portille oli jo satojen näytökseen haluavien vieraiden jono.  Lähiseudun tieverkosto puolestaan meni osittain tukkoon ennen puoltapäivää jolloin näytöstä oli tulossa tähdittämään RAF:n Eurofighter Typhoon.

Maanäyttelyiden puolella oli paikanpäällä vain kaksi sotilaskoneita valmistavaa yhtiötä, Ruotsalainen Saab ja Yhdysvaltalainen Boeing:n, Brittiläinen BAE Systems oli lähettänyt paikanpäälle delegaation joka piti majaansa lentoaseman terminaalin edustalla.

Boeing:n super hornetit eivät lentäneet lauantaina johtuen jonkintason sekaannuksesta lupapapereista, tosin tietyt ilmavoimia lähellä olevat tahot tiesivät kertoa syyn olevan ihan jotakin muuta.

Sää suosi lentonäytöstä lauantain osalta, tilanne oli toinen sunnuntaina jolloin aamulla oli tihkusadetta. Tosin loppupäivän näytös ei kärsinyt vesisateen takia, mutta pilvinen sää karsi näytösvieraiden määrä.

Sunnuntaina ovet lentonäytösalueelle aukesivat jo ennen kello 10.00. Vaikka säätila oli osittain epävakainen niin näytös saatiin käytiin pienen viivästyksen jälkeen. Lauantain ja sunnuntain ohjelmat erosivat toisistaan muutamasta kohtaa. Sunnuntaina ei lentänyt RAF:n eurofighter joka oli jo siirtynyt takaisin brittein saarille lauantain aikana, sen sijaan sunnuntaina nähtiin auton ja lentokoneen välinen kisa siitä kumpi on nopeampi. Myös Boeing:n Super Hornetit tekivät pienen esiintymisen sunnuntaina ennen siirtymistään Tampereelle jossa he esittelivät konetta ilmavoimille.

Super Hornettien esiintyminen ei ollut varsinaisessa merkityksessä ns normaalia lentonäytöstaitolentoa vaan koneet esittelivät kuinka Super Hornet suorittaa maataisteluissa ilmatukea kiertämällä ympyrää kentän lentonäytöslinjan vieressä.

Kokonaisuudessaan viikonlopun saldo Seinäjoen lentonäytöksen osalta oli positiivinen ja kävijämäärän nousu verrattuna edelliseen lentonäytökseen oli positiivinen asia.