Red Arrows tähdittää Kaivopuiston lentonäytöstä

Kaivopuiston lentonäytöksestä on muodostumassa parhaillaan kesän päälentonäytös jos mittarina pidetään lentonäytöksessä esiintyviä lentokoneita ja mukana olevia hävittäjiä. Suomen ilmavoimien F/A-18C hornetin ja Midnight Hawksien sekä rajavartiolaitoksen koneiden lisäksi näytös on saanut lähipäivinä isoja kiinnityksiä esiintyjäkaartiin.

Jo aikaisemmin ilmoitetun Finnairin A350 sekä Ruotsalaisten Drakenin lisäksi näytökseen on nyt virallisesti vahvistettu esiintyjäksi Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien RAF Typhoon demoteam sekä RAF:n Red Arrows joka esiintyi myös vuonna 1970 kaivopuistossa järjestetyssä lentonäytöksessä. Edellisen kerran Red Arrows esiintyi suomessa 2006 Kauhavalla järjestetyssä lentäjien juhannuksessa.

kuva: UK MOD and Red Arrows

”Punavasamien” paluu Kaivopuistoon

Punavasamat valloittivat Suomen”, kirjoitti Ilmailu-lehti kuvaillessaan Red Arrowsin edellistä vierailua Kaivopuistossa vuonna 1970. Tapahtuma keräsi Kaivopuiston rannoille tuhansia katsojia. Ryhmän kurinalaiset muodostelmat ja huikeat sooloesitykset tarjosivat katsojille unohtumattoman elämyksen. Vastaavaa on odotettavissa nyt 47 vuoden jälkeen, kun Red Arrows saapuu juhlistamaan Suomi 100 -juhlavuotta.

Iso-Britannian suurlähettiläs Sarah Price kuvailee Red Arrowsin esitystä ”Iso-Britannian lahjaksi satavuotiaalle Suomelle”. ”Olen todella ilahtunut siitä, että Red Arrows saapuu Helsinkiin juhlistamaan Suomen satavuotisjuhlaa upealla esityksellään. Red Arrows tulee tarjoamaan yleisölle ikimuistoisen elämyksen, joka on samalla osoitus Ison-Britannian ja Suomen kestävästä ystävyydestä sekä tiiviistä puolustus- ja turvallisuusyhteistyöstä,” Price jatkaa.

Red Arrows ja Typhoon display teaming esiintymiset Helsingissä mahdollistaa BAE Systemsin ja Iso-Britannian hallituksen tuki.

Myös Yhdysvaltain laivasto ja Boeing mukana

Yhdysvaltojen puolelta puolestaan on vahvistumassa tieto, että Yhdysvaltain laivasto ja Boeing ovat myös osallistumassa kaivopuiston lentonäytökseen Boeing:n F/A-18E superhornetilla sekä erillisellä messuosastolla. Asian vahvisti Lentoposti.fi sivustolle Boeing:n johtaja kun joukko suomalaisia toimittajia oli tutustumassa Yhdysvalloissa Boeing:n ja Lockheed Martinin toimintaan.

Kuvat: UK MOD and Red Arrows