Sää suosi turun lentonäytöstä.

Turun lentonäytös sai nauttia kauniista ja kesäisestä säästä. Aikaisempia ilmailuliiton päälentonäytöksiä vaivannut sateinen sää ei vaivannut tällä kertaa lentonäytöstä vaikka torstaina ja perjantaina ilmassa oli sumua ja tihkusadetta. Lauantaina aamulla lentonäytöksessä nähtiin klo 0900 jälkeen nopealla aikataululla perjantaina epäonnistuneet harjoituslennot joilla esiintyjät hakivat viimehetken esityslinjojaan ja lentonäytöksen johto puolestaan varmisti että esiintyjät esiintyvät kaikkien sääntöjen ja määräysten mukaan.

Kaunis sää toi myös näytökselle ongelmia joita ilmenee kun kaunis sää saa yleisön liikkeelle. Lentonäytöksen turvallisuudesta vastaavan päällikön mukaan lauantaina rikottiin päivän kävijätavoite joka oli 7000 vierasta. Tarkempia vierailijamääriä saadaan odottaa siihen asti kunnes näytös on päättynyt, mutta silmämääräisesti alueella vaikutti olleen lauantaina noin 10000 vierailijaa.

Sunnuntain osalta sää jatkoi samalla linjalla kuin lauantaina ja tapahtumapaikalle virtasi väkeä kiitettävästi heti kun tapahtuma-alueen portit avattiin. Vaikka sunnuntainakin sää oli hyvä niin kävijämäärissä jäätiin jonkin verran jälkeen lauantain määristä. Sunnuntain tarkat kävijämäärät varmistuvat maanantain aikana.

Myös Suomelle uusia hävittäjiä kauppaavat puolustusteollisuuden yritykset olivat varautuneet viikonloppuun kiitettävällä määrällä lippiksiä. Aikaisempina vuosina tutuiksi tulleet oranssit dassaultin lippikset tosin loistivat poissaolollaan, ne kun oli korvattu mustilla lippiksillä joissa oli pieni oranssi raita.

Lockheed Martin puolestaan jatkoi sinisten lippisten jakoa joihin oli laitettu myös suomen lippu. Lockheedin jako-operaatiota varten yritys oli normaalin messuosaston lisäksi hankkinut paikanpäälle pienemmät teltan josta lippiksiä oli jakamassa muunmuassa Gary North, reserviin siirtynyt Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali joka nykyisin toimii yhtiön palveluksessa asiakas suhteista vastaavana johtajana.

Lockheed Martinin edustajan mukaan yhtiöllä oli mukana turussa yhteensä 15000 lippistä, mitä todennäköisemmin viimeisetkin niistä jaettiin sunnuntaina puolilta päivin, koska sen jälkeen yhtiön lippisteltalla ei ollut enää miehitystä.

Kaiken kaikkiaan Turku Airshow 2019 oli erittäin onnistunut tapahtuma vaikka muutama esiintyjä joutuikin perumaan esityksensä aivan viime hetkillä

Vuoden 2020 päälentonäytös järjestetään tämän hetken tietojen mukaan Kauhavalla.