Tour de sky: Sunnuntain viimeiset valssit

Sunnuntai jatkui Tour de sky lentonäytöksessä siihen mihin lauantaina iltapäivällä oli jo totuttu. Vaikka sääennuste lupasi päiväksi kohtalaista säätä ja sateenmääräksi oli arvioitu 0.1mm/tunti oli se riittävä määrä vettä aiheuttamaan ongelmia päivän lentonäytösohjelmalle.  Esimerkiksi DC-3 perui tulonsa lentonäytökseen sunnuntain osalta, laskuvarjohyppy jäi tekemättä ja samoin liitovarjolla lentely.

Johtuen jatkuvasta tihkusateesta esitysohjelmaa jouduttiin muuttamaan jo puoliltapäivin. Siinä missä helikopterikalusto pystyi vetämään esiintymisohjelmansa läpi tilanteessa jossa pilviverho oli todella matalla niin hävittäjäkaluston esiintymisohjelma pistettiin jäihin heti ilmavoimien hawk-soolon jälkeen.  Lentonäytösorganisaatio yhteistyössä ilmatieteenlaitoksen ja helikopteriyrittäjän kanssa kävivät alueen pilviverhoa läpi.  Vajaan tunnin esiintymistauon jälkeen lentonäytös pääsi jatkumaan lähes normaalisti.
H-X hankkeen ehdokkaat käyttivät näytöstauon hyväksi esitellen toimintaansa kaikille halukkaille.  Sekä Lockheed Martinin, että Saab:n pisteet olivat täynnä tiedonjanoisia ihmisiä.  Myös Dassaul käytti tilaisuuden hyväksi ja jakoi satamäärin oransseja lippiksiä.

Päivän ohhoh hetki oli kun Romanian ilmavoimien MIG-21 näytösohjelmansa lopuksi kaarsi Juurusveden ylle ja katosi puulatvojen taakse niin “alas” hetkeksi tehden sen jälkeen jälkipolttimen avulla nousua ylöspäin, että moni luuli koneen olleen todella lähellä putoamista.

Vastaa