Tour de sky torstain satoa.

Kuluvan kesän kotimainen päälentonäytös, Tour de sky järjestetään Kuopiossa, rissalan lentoasemalla 18-19.6.2016.  Torstai päivä oli lentonäytöksen kasaus ja harjoituspäivä. Päivän aikana paikalle saapui Baltic Bees ryhmä joka lentää L-39C Albatross suihkuharjoituskoneilla sekä Yhdysvaltain ilmavoimien 67th Special Operations Squadronin Lockheed Martin MC-130J Commando II (saapui illalla 1900 aikoihin joten kuvaa ei ole vielä saatavilla)
Paikalla oli myös ilmavoimien midnight hawks joka kävi harjoittelemassa taivaalla. Muuten päivän ohjelmisto rakentui pääasiassa ilmavoimien koneiden harjoituksiin lähdöistä ja tuloista.

IMG_8931IMG_8930

Harjoitusten lisäksi lentonäytöksen rakentaminen oli kovassa vauhdissa. Esimerkiksi Saab:n chalet-rakennuksen rakentaminen oli vielä kesken sisältäpäin, mutta ulkokuori oli jo kasassa.  BAE puolestaan on tuonut paikalle oman rekkansa jonka sisällä esitellään Eurofighteria, Ranskalainen Dassault on tuonut paikalle myös oman osastonsa jonka edustalle on luvassa mitä todennäköisemmin Rafale:n pienoismalli.  Yhdysvaltalainen asevalmistaja Lockheed Martin esittelee F-35 häivehävittäjäänsä tuttuun tyyliin lähes samanlaisella messuosastolla mitä on nähty jo Oulun ja Turun lentonäytöksissä.

IMG_8927

Ilmavoimien nykyisten hornet hävittäjien valmistaja Boeing puolestaan on mukana tapahtumassa osana amerikkalaisen kauppakamari AmCham Finlandin esittelypistettä.

Sotilasilmailu.fi on mukana tapahtumassa maanantaihin asti ja pyrimme pääsemään perjantain tiedotustilaisuuksiin mukaan mahdollisuuksien puitteissa. Saab:n ja Lockheed Martinin puolelta ovet ovat avautuneet. Muiden osalta käymme keskusteluja vielä perjantai aamuna.

Vastaa