Turun lentonäytös – Viimeinen luku

Turun lentonäytös on nyt mediankin osalta päättynyt.  Viimeiset koneet poistuivat lentoaseman alueelta maanantaina noin kello 13.00 kun Ruotsin ilmavoimien C-130 Hercules kuljetuskone tuli hakemaan näytöksessä olleen miehistönsä kotiin.  Päivän aikana poistui myös Ruotsin ilmavoimien gripen pari, Norjan ilmavoimien f-16 pari, Yhdysvaltain ilmavoimien f-16 pari, Kc-135 ilmatankkauskone, Tsekin ilmavoimien Aero L-159 Alca, Saksan laivaston eurocopter sekä Yhdysvaltain ilmavoimien C-17 Globemaster III joka poistui paikalta puoliltapäivin tehden tiukan kaarroksen(270 asteen kaarros josta ylilento kentän yli ja pienet siivenheilutukset samalla)

Lähes jokainen lentonäytöksestä poistunut kone teki maanantaina jotain erikoista esim matalalennon kentän yli, tiukan kaarroksen matalalla jne.

 

Loppusanat:
Turku airshow on taputeltu loppuun ja miehistötkin alkavat olla jo kotonaan.  Moni ulkomaalaisista lentäjistä oli aidoin oikeasti innoissaan päästessään esiintymään suomessa. Esimerkiksi Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjät olivat mukana ihan 100% koko näytöksen ajan vaikka he osallistuivat vain maanäyttelyyn.

Poistuessani Hotelliltani tiistaina huomasin hotellin vastaanotossa kuvan C-17 Globemaster koneesta nimikirjoituksilla varustettuna.  En muista, että monikaan lentoryhmä olisi tehnyt samaa juttua aikaisemmin suomessa(olen ollut 6-7 lentonäytöstä samassa hotellissa kuin monet lentävistä ja poistunut vasta heidän jälkeensä hotellilta)

Jotain kertoo myös se, että Sokos Hotels Hamburger Börs oli jättänyt kuvan esille vastaanottotiskin taakse niin että sen huomasi varmasti kaikki. Hotellin vastaanottovirkailijakin kehui jenkkejä todella paljon.  Nähtävästi kaverit osaavat hoitaa PR hommat täysillä vaikka ollaankin tuhansien kilometrien päässä kotoa.

– Jani Luoto

ps kuvia tulee myöhemmin tähänkin kirjoitukseen kunhan vain pääsen kunnon nettiyhteyksien päähän, eli kotiin )

Vastaa