Ville korvasi Villen, Kapteeni Ville Hirvonen on vuoden 2016 Hornet-esityslentäjä.

Ilmavoimien Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumissa ja lentonäytöksissä nähtävä Hornet-soololentoesitys on saanut tunnustusta taidokkuudestaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Tänä vuonna Hornet-esityslentäjä toimii kapteeni Ville Hirvonen Karjalan lennostosta.

Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjien suorituskykyä ja suomalaisten sotilaslentäjien ammattitaitoa esittelevä soololentoesitys on saanut kiitosta taidokkuudestaan ja näyttävyydestään sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Viimeisin huomattava tunnustus annettiin heinäkuussa 2015, kun kapteeni VilleUggeldahlin lentämä esitys palkittiin parhaan suihkukonesoololentoesityksen Paul Bowen Trophylla maineikkaassa Royal International Air Tattoo (RIAT) -tapahtumassa Isossa-Britanniassa.

Vuonna 2016 Hornet-soolon voi nähdä ilmavoimien tukikohtien Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumissa, Utin Jääkärirykmentin toimintanäytöspäivässä sekä koti- ja ulkomaisissa lentonäytöksissä. Tänä vuonna Hornet-esityslentäjän kiertävän tehtävän on ottanut vastaan kapteeni Ville Hirvonen Karjalan lennostosta. Hänen varaohjaajanaan toimii kapteeni Tapio Yli-Nisula Lapin lennostosta. 

Vastaa