Lockheed Martinilta luvat Suomalaisen kuosisuunnitteluyrityksen hävittäjäkuosiin.

Suomalainen kuosisuunnitteluun erikoistunut Taiga Colors julkaisee lauantaina 18.6.2022 Pori Air Showssa F-35 hävittäjäkuosin sekä sarjan tuotteita joiden sunnitteluun ja tuotantoon on saatu luvat suoraan F-35 hävittäjän valmistajalta Lockheed Martinilta. Taiga Colorsin mukaan idean syntymisessä ja lupien järjestämisessä oli apuna kyberpuolustuksen erityisasiantuntija Catharina Candolin sekä Lockheed Martinin liiketoimintayksikön johtaja Scott Davis.

Taiga Colorsin F-35 kuosi ja tuotteita. Kuva: Taiga Colors.

Uutta, hieman Star Wars -henkistä hävittäjäkuosia on Porin ilmailunäytöksessä nähtävillä sisustustyynyissä, tarjottimissa ja lasinalusissa. Myöhemmin valikoimiin on tulossa myös hieman erikoisempiakin tuotteita kuten iltalaukkuja. Yrityksen kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- ja Design From Finland -merkit.

Taiga Colorsin perustajalla, suunnittelija Jutta Kuurella, on suunnittelupöydällä ollut aiemminkin Puolustusvoimien hävittäjiä ja muita maanpuolukseen liittyviä aiheita. Kuure on suunnitellut muun muassa Puolustusvoimille Joensuun palvelukeskuksen ja Riihimäen tutkimuslaitoksen tiloihin värikkäitä tapetteja, tauluja, verhoja ja muita sisustuselementtejä. ”Olen pyyhkinyt termin armeijan harmaa pois puolustusvoimien sanavarastosta, ” Jutta toteaa.


Taiga Colorsilla on valikoimissaan kuosi Suomen nykyisestä hävittäjästäkin, F-18:sta, johon luvat aikoinaan järjestyivät Puolustusvoimilta. Kuusi vuotta sitten yritys lanseerasi myös kokonaisen ilmailuaiheisen malliston, jonka inspiraation lähteenä toimi Malmin lentoasema.