Kenraalikunnassa ylennyksiä.

Puolustusvoimien kenraalikunnassa tapahtuu 4.6 ja 1.8 ylennyksiä. Ilmavoimien entinen komentaja, puolustusvoimien strategiapäällikkö Kim Jäämeri ylennetään kenraaliluutnantiksi 1.8 alkaen. Jäämeri aloitti puolustusvoimien strategiapäällikkönä 1.6.2017. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ilmavoimien komentajana, EU:n sotilaskomitean puheenjohtajan sotilasavustajana Brysselissä, maanpuolustuskurssien johtajana ja Ilmavoimien operaatiopäällikkönä.

Ilmavoimien nykyinen komentaja prikaatikenraali Sampo Eskelinen ylennetään puolestaan tänään 4.6 kenraalimajuriksi. Eskelinen aloitti Ilmavoimien komentajana 1.6.2017. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä, Ilmavoimien operaatiopäällikkönä, Satakunnan lennoston komentajana ja vaihtoupseerina Yhdysvalloissa.

Ilmavoimista ylennyksen kenraalikuntaan 1.8 alkaen saavat myös Eversti Pasi Jokinen joka  aloittaa pääesikunnan valmiuspäällikkönä 1.8.2017. Hän on toiminut Ilmavoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2015 lähtien. Sitä ennen Jokinen on palvellut muun muassa laivueen komentajana Satakunnan lennostossa, sektorijohtajana ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana.

Eversti Jari Mikkonen puolestaan siirtyy ilmavoimien esikuntapäälliköksi 1.8.2017 alkaen jolloin hänet myös ylennetään prikaatikenraaliksi.  Hän on palvellut vuodesta 2015 lähtien Karjalan lennoston komentajana. Aiemmin Mikkonen on toiminut muun muassa laivueen komentajana Karjalan lennostossa, Ilmavoimien operaatiopäällikkönä, osastoesiupseerina pääesikunnassa ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa.