Maavoimat selvittää markkinoilta lennokkijärjestelmävaihtoehtoja

Maavoimat on aloittanut hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa lennokkijärjestelmän avulla joukkojen tiedustelun, valvonnan ja maalinpaikannuksen suorituskykyjä. Hankkeella parannetaan joukkue- ja komppaniatason joukkojen reaaliaikaisen tilannekuvan muodostamiskykyä ja johtamiskykyä. Myös Meri- ja Ilmavoimat osallistuvat Maavoimien johtamaan hankkeeseen.

Käynnissä on parhaillaan valmistajien kartoittaminen Hankintailmoitukset.fi-sivuston kautta 10.5.2020 alkaen, minkä jälkeen hankkeen valmistelu jatkuu saatujen tietojen analysoinnilla sekä myöhemmin mahdollisella testisarjan hankinnalla. Mahdollisen hankinnan yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. 

– Kehitämme toimintaamme pitkäjänteisesti, ja olemme tehneet lennokkitutkimusta sekä seuranneet alan kehitystä aktiivisesti jo pidempään. Nyt tarkoituksena on ensiksi selvittää markkinoilta joukoillemme sopivia lennokkivaihtoehtoja, analysoida vaihtoehdot ja jatkaa hankinnan valmistelua, toteaa jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi Maavoimien esikunnasta.