Puolustusvoimat otti vastaan uuden tiedustelukoneensa, koneen piti olla valmis jo vuonna 2013

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on ottanut vastaan lentokoneeseen asennetun valvontajärjestelmän hankintasopimukseen kuuluvat toimitukset.

Valvontajärjestelmä tilattiin vuonna 2010 yhdysvaltalaiselta Lockheed Martin Overseas Corporation -yhtiöltä. Yhtiö vastasi järjestelmätoimituksen lisäksi sen asentamisesta CASA C-295M -lentokoneeseen. Kokonaisjärjestelmän sopimuksen mukainen hankintahinta C-295M –lentokone mukaanlukien oli 112 miljoonaa euroa.

Järjestelmän sopimuksen mukainen toimitusaika oli vuonna 2013. Vaikka järjestelmä on toimitettu Suomeen jo aiemmin ja asennettu lentokoneeseen, kokonaisjärjestelmä osoittautui teknisesti odotettua monimutkaisemmaksi. Valvontajärjestelmän saattaminen sopimusehtojen mukaisesti hyväksyttävälle tasolle ja kaikkien sopimukseen kuuluvien osien toimittaminen kesti suunniteltua pitempään.

Valvontajärjestelmä ja muut hankintakokonaisuuteen liittyvät toimitukset on otettu vastaan kesän 2017 aikana. Järjestelmätoimittaja ja Puolustusvoimien logistiikkalaitos ovat sopineet toimitusten myöhästymisen kompensoinnista.