Boeing aloitti T-7A Red Hawk suihkuharjoituskoneen kokoonpanon Yhdysvalloissa.

 Boeing on ilmoittanut, että se on aloittanut Yhdysvaltain ilmavoimien seuraavan suihkuharjoituskoneen T-7A Red Hawkin kokoonpanon Boeingin St. Louisissa sijaitsevalla tuotantolaitoksellaan. T-7A Red Hawk on Boeingin yhdessä Ruotsalaisen Saabin kanssa suunnittelema suihkuharjoituskone. eT-7A Red Hawk kuten Yhdysvaltain ilmavoimat sitä kutsuu on suunniteltu kokonaisuudessaan digitaallisesti ja sen suunnittelun aloittamisen ja ensimmäisen lennon välinen aika oli vain 36 kuukautta.

“Ilmatilan hallinnan tulevaisuus piilee mahdollisuudesta liikkua nopeasti, ottaa järkeviä riskejä sekä tehdä yhteistyötä uusilla tavoilla joilla työ saadaan tehtyä” toteaa Boeingin johtaja Shelley Lavender ja jatkaa “Luomalla lentokone ja järjestelmä digitaallisesti voimme nopeuttaa valmistusaikaa sekä parantaa laatua, että kustannustehokkuutta asiakkaalle tavalla jota ei ole aikaisemmin tehty”

Edistynyt lentäjien koulutusjärjestelmä sisältää myös huippuluokan maanpäälliset live- ja virtuaalisimulaattorit, jotka mahdollistavat sekä opiskelijoille ja ohjaajille todenmukaisen kokemuksen. Syyskuussa 2018 Yhdysvaltain ilmavoimat ilmoitti, että Boeing yhteistyössä Ruotsalaisen Saabin kanssa on voittanut kilpailun jossa valittiin ilmavoimien seuraava suihkuharjoituskone.

Boeingin ja Saabin saaman sopimuksen arvo on 9,2 miljardia dollaria ja sillä Yhdysvaltain ilmavoimat saa käyttöönsä 351 uutta suihkuharjoituskonetta sekä 46 simulaattoria. Ruotsalainen Saab valmistaa T7-A Red Hawk suihkuharjoituskoneen rungon takaosan, ensimmäiset rungon osat tehdään Ruotsissa Linköpingin tuotantohihnalla, mutta seitsemännen koneen jälkeen tuotanto siirretään Indianan osavaltioss sijaitsevalle West Lafayetten tuotantolaitokselle.

Boeing on tämän hetken tietojen perusteella tarjoamassa myös T7-A Red Hawk suihkuharjoituskonetta myös Yhdysvaltain merivoimille.

Kuvat: Boeing