Saab toimitti kolmannen GlobalEye-koneen Yhdistyneille arabiemiirikunnille

Saab on toimittanut kolmannen GlobalEye valvontakoneen Yhdistyneille arabiemiirikunnille. Asiasta tiedotettiin lauantaina 20.2. Nyt suoritettu toimitus on jatkoa kahdelle aiemmalle GlobalEye-toimitukselle huhtikuussa ja syyskuussa 2020. Yhdistyneet arabiemiirikunnat on tilannut kaikkiaan viisi GlobalEye-konetta joista kaksi viimeisintä tilattiin vuodenvaihteessa.

”Ottaen huomioon, kuinka edistyksellistä ratkaisusta on kyse, kolmen GlobalEye-koneen toimittaminen alle vuoden aikana on osoitus Saabin vankasta osaamisesta huipputekniikan toimittajana ja panostamisestamme sitoumustemme täyttämiseen, erityisesti nykyisissä haasteellisissa olosuhteissa. Koska vastaamme itse koko prosessista, myös sensorivarustuksen kehittämisestä ja integroinnista, kaikki tämän monimutkaisen prosessin kriittiset osat ovat hallinnassamme, mikä antaa meille ainutlaatuisen edun”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

Kuva: Saab

GlobalEye on Saabin uusin valvonta- ja varhaisvaroituskoneratkaisu. Se tarjoaa ainutlaatuisella tavalla ilmatilan, merialueiden ja maa-alueiden valvonnan yhdessä ratkaisussa. GlobalEye yhdistää Saabin pitkän kantaman Erieye-tutkan ja lukuisia muita edistyksellisiä sensoreita Bomradierin Global 6000 -koneen pitkään toimintasäteeseen.

Saab on tarjoaa GlobalEye ratkaisua myös Suomelle osana ilmavoimien HX-hanketta jossa haetaan nykyisin käytössä olevien hornet hävittäjien seuraajaa.