Etelä-Korealainen KF-21 hävittäjä lensi ensilentonsa.

Etelä-Korealaisen Korea Aerospace Industries yhtiön kehittämä KF-21 Boramae on suorittanut ensilentonsa 19.7.2022. Ensilento tapahtui yhtiön Sacheonin tuotantolaitoksen yhteydessä olevalta Sacheonin lentoasemalta joka sijaitsee noin 300 kilometriä Soulista eteläänpäin. KF-21 Boramae nousi ilmaan kello 15.40 paikallista aikaa ja laskeutui takaisin 33 minuutin lennon jälkeen kello 16.13

KF-21 on kehitetty halvemmaksi vaihtoehdoksi Lockheed Martinin valmistamalle F-35 hävittäjälle ja sitä markkinoidaan 4.5 sukupolven hävittäjänä. Etelä-Korean lisäksi Malesia on myös mukana hankkeessa ja se maksaa noin 20% koneen kehityskustannuksista joiden arvioidaan olevan noin 6,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

KF-21 hävittäjän on tarkoitus korvata Etelä-Korean ilmavoimien vanhentuneet F-4 Phantom ja F-5 E/F Tiger II hävittäjät. Tämän hetken tietojen mukaan KF-21 hävittäjästä on tarkoitus valmistaa aluksi kuusi koelentokonetta joiden avulla suoritetaan koelento-ohjelma joka kestää vuoteen 2026 asti jolloin Korea Aerospace Industries yhtiön on tarkoitus aloittaa käyttöön menevien hävittäjien valmistus.