Yhdysvallat lahjoittaa Filippiineille kaksi Short C-23 Sherpa lentokonetta

Yhdysvaltain rannikkovartiosto on ilmoittanut lahjoittavansa Filippiineille kaksi Short C-23 Sherpa kuljetuskonetta. Koneet tulee Filippiinien rannikkovartioston käyttöön ja ne toimitetaan joulukuussa. Elokuun alussa Viro ilmoitti ettei se ota vastaan Yhdysvaltain heille tarjoamia kuljetuskoneita johtuen koneen sopimattomuudesta Viron puolustusvoimien käyttöön.

Nyt lahjoitetut kaksi Sherpaa tulevat lisäämään Filippiinien rannikkovartioston ilmavalvontakapasiteettiä tuntuvasti, parhaillaan se perustuu kahteen vanhaan Britten-Norman Islanders lentokoneeseen.

Sherpa C-23B+ koneet on valmistanut Brittiläinen lentokonevalmistaja Shorts Brothers jonka omistaa Bombardier Aerospace.

Yhdysvaltain ilmavoimilla on ollut kyseinen kone käytössä vuodesta 1985 lähtien. Kolmen hengen miehistön lisäksi Sherpa C-23B+ pystyy ottamaan kyytiinsä 36 matkustajaa. Koneen maksimilentonopeus on 468km/h ja kantama noin 1900km

640px-britten_norman_islander_olt
Kuvassa Britten-Norman Islanders lentokone, tosin Saksan rekisterissä. Kuva By Garitzko – Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4268763

Vastaa