Brasilia vastaanotti ensimmäisen Embraer KC-390 kuljetuskoneensa.

Embraer on toimittanut Brasilian ilmavoimille ensimmäisen KC-390 kuljetuskoneen. KC-390 on monitoiminen kuljetuskone joka kykenee normaalien rahtikuljetusten lisäksi myös toimimaan ilmatankkauskoneena, sammuttamaan metsäpaloja sekä toimimaan pelastus- ja etsintälentokoneena. Ensimmäinen KC-390 kuljetuskoneista otettiin vastaan Brasilian ilmavoimien anapoliksen tukikohdassa.

Embraer on kehittänyt KC-390 kuljetuskoneen yhteistyössä Brasilian ilmavoimien kanssa. Brasilia on tilannut ilmavoimille 28 KC-390 kuljetuskonetta.

KC-390 on herättänyt kiinnostusta on myös muissa ilmavoimissa, Portugali on tilannut Embraerilta viisi KC-390 kuljetuskonetta. Unkarin puolestaan on käynnissä parhaillaan neuvottelut konekaupoista jotka saatetaan julkaista kuluvan vuoden lopulla kun Brasilian presidentti tekee virallisen vierailun Unkariin. Ruotsi puolestaan on myös tutkinut mahdollisuutta hankkia KC-390 kuljetuskoneita osana Gripen E kauppojen vastaostovelvotteita. Myös Argentinalla, Chilellä, Kolumbialla sekä Tsekeillä on kiinnostusta KC-390 koneiden hankintojen suhteen.