Australian ilmavoimien F-35 hävittäjät saavuttivat alustavan operatiivisen suorituskyvyn.

Australian kuninkaalliset ilmavoimat eli RAAF on ilmoittanut maanantaina 28.12, että heidän F-35 laivueensa on saavuttanut alustavan operatiivisen kyvyn. Asia julkaistiin tänään niin Australian ilmavoimien kuin maan puolustusministerin Linda Reynoldsin twitter tileillä. Nyt saavutetun alustavan operatiivisen suorituskyvyn myötä Australiasta tuli seitsemäs maa jossa F-35 hävittäjät ovat saavuttaneet alustavan operatiivisen suorituskyvyn.

“Alustavan operatiivisin suorituskyvyn saavuttaminen on uusi askel Australian ilmapuolustukselle ja se antaa ilmavoimille uusia suorituskykyjä joka ovat käänteentekeviä” toteaa Lockheed Martin Australian toimitusjohtaja Joe North. Australian puolustusministeri, Linda Reynolds kommentoi asiaa twitterissä: ” Australian F-35 hävittäjät ovat saavuttaneet alustavan operatiivisen suorituskykynsä ja ne voidaan tästä eteenpäin komentaa operaatioihin. Kiitos kaikille jotka ovat työskennelleet kovasti tämän asian saavuttamiseksi”

Lockheed Martinin F-35A hävittäjä on ehdolla myös Suomen ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun päästöstä asiasta tehdään vuoden 2021 aikana.

Artikkelikuva: Australian ilmavoimat