Boeingin uskollinen siipimies rullasi ensimmäistä kertaa

Boeing Australian yhdessä Austraalian kuninkaallisten ilmavoimien kanssa suunnittelema ja yhdessä 35. muun yhtiön kanssa valmistama uskollinen siipimies eli miehittämätön ilma-alus on suorittanut ensimmäisen rullauksensa Australiassa. Hitaalla vauhdilla suoritetun rullaustestin tarkoituksena oli varmistaa, että kaikki järjestelmät toimivat odotetulla tavalla. Nyt suoritettu rullauskoe oli tärkeä virstanpylväs koneelle jonka odotetaan tekevän ensimmäisen lentonsa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

“Ilmavoimat tekevät yhteistyötä teollisuuden kanssa varmistaakseen, että löydämme innovatiivisia ratkaisuja tulevaisuuden prioriteettiemme saavuttamiseksi”, totesi kenraalimajuri Cath Roberts, RAAF: n ilmavoimien päällikkö Boeingin tiedotteessa ja jatkaa “Boeingin Loyal Wingman -hanke on erinomainen esimerkki siitä, mitä tällä yhteistyötavalla voidaan saavuttaa.”

Nyt suoritetussa rullaustestissä Loyal Wingman syllabi noin 26 kilometrin nopeudella jonka aikana koneelle annettiin tehtäviä joissa sen piti liikehtiä rullauksen aikana tietyllä tavalla ja pysähtyä haluttuihin paikkoihin. “hitaasti suoritettu rullauskokeen avulla pystyimme suorittamaan lentokoneen järjestelmille haluttuja testejä joilla varmistettiin ohjauksen, jarrutuksen ja moottorien hallintalaitteiden toiminta lentokoneen ollessa liikkeellä” totea testioperaation johtaja Paul Ryder Boeing Australialta.