Israelin ilmavoimien F-16I pudonnut – Lentäjä menehtyi.

Israelin Ilmavoimien F-16I on pudonnut keskiviikkona sen jälkeen kun kone oli palaamassa Gazan alueelta tehtävältä jonka tarkoituksena oli iskeä alueelle. Israelin asevoimien tiedottaja eversti-luutnantti Peter Lerner:n mukaan lentäjä ja koneen navigaattori olivat lähestymässä Ramonin lentotukikohtaa joka sijaitsee Beersheba:n luoteisosassa kun heille tuli jostain pakottavasta syystä tarve hypätä pois koneesta käyttäen koneen heittoistuimia.

Koneen lentäjä kuoli heittoistuimen käytön seurauksena, mutta koneen navigaattori selvisi lievillä vammoilla. Israelin ilmavoimien mukaan onnettomuus aiheutui mitä todennäköisemmin lentäjän virheen takia ja tästä johtuen he eivät suunnittele F-16I laivueen maadoitusta varotoimenpiteenä.

Onnettomuuteen joutunut F-16I oli osa Israelin asevoimien järjestämää vasta-iskua Gaza:n alueelle josta ammuttiin raketti joka tippui lähelle koulua Sderot:n kaupungin läheisyydessä.

Lähde: Defense news, The Jerusalem Post, Haaretz, Israel Air force,

Kuva: By Master Sergeant Kevin J. Gruenwald – http://www.nellis.af.mil/shared/media/photodb/photos/090717-F-6911G-131.JPG, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8263260

Vastaa