Saab Sai lisätilauksen GlobalEye valvontakoneista yhdistyneiltä arabiemiirikunnilta.

Ruotsalainen Saab on ilmoittanut, että he ovat saaneet tänään 4.1.2021 Yhdistyneiltä arabiemiirikunnilta lisätilauksen kahdesta GlobalEye johto- ja valvontakoneesta(AEW&C) Tilauksen arvo on Saabin antamien tietojen mukaan 1,018 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Saab ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat allerkirjoittivat alkuperäisen tilaussopimuksen GlobalEye valvontakoneista vuonna 2015. Nyt solmittu sopimus on vuoden 2015 sopimuksen laajennus.

”Olemme ylpeitä siitä, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat osoittavat jatkossakin luottavansa Saabiin ja ratkaisuihimme. Se osoittaa, että Saab on edelleen uusimman tekniikan eturintamassa. GlobalEye-ohjelma edistyy suunnitelmien mukaan ja yhteistyömme asiakkaan kanssa toimii hyvin”, kertoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

Työ toteutetaan Göteborgissa, Linköpingissä, Järfallassa ja Luulajassa sekä lisäksi Centurionissa Etelä-Afrikassa. Saabin mukaan nyt solmittu sopimus asiakkaan kanssa on allekirjoitettu 30.12.2020, joten tilaus kirjataan vuoden 2020 neljännelle neljännekselle.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on tilannut yhteensä viisi GlobalEye valvontakonetta joista ensimmäiset on jo toimitettu asiakkaalle.

Saab GlobalEye on yhtiön mukaan ratkaisu samanaikaiseen ilmatilan, maa-alueiden ja merialueiden valvontaan. Siinä yhdistyvät uudenaikainen tutkatekniikka ja pitkän toimintasäteen Global 6000 ‑lentokone. Saab tarjoaa GlobalEye valvontakonetta myös Suomen ilmavoimille osana HX-hanketta.