Saab toimitti ensimmäisen GlobalEye-koneen Yhdistyneille arabiemiirikunnille.

Saab on toimittanut ensimmäisen monitoimisen GlobalEye -johto- ja valvontakoneen Yhdistyneille arabiemiirikunnille 29.4.2020.  Yhdistyneet arabiemiirikunnat on tilannut kolme GlobalEye-konetta sopimuksella, jonka ensimmäinen vaihe allekirjoitettiin vuoden 2015 loppupuolella. Marraskuussa 2019 he ilmoittivat aikomuksestaan täydentää tilausta vielä kahdella lisäkoneella. 

”Ensimmäisen GlobalEyen toimitus on merkittävä virstanpylväs Saabille, mutta se on myös tärkeä askel koko valvonta- ja varhaisvaroituskoneiden historiassa. Olemme luoneet markkinoille täysin uuden vaatimustason, ja olen ylpeä voidessani todeta, että olemme toimittaneet Yhdistyneillä arabiemiirikunnille maailman kehittyneimmän valvontakonejärjestelmän”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

GlobalEye on Saabin uusi valvonta- ja varhaisvaroituskonejärjestelmä, joka tarjoaa ilmatilan, maa-alueiden ja merialueiden valvontasuorituskyvyn yhdessä ratkaisussa. GlobalEye yhdistää Saabin uusimman pitkän kantaman Erieye-tutkan ja lukuisia moderneja valvontasensoreita erittäin pitkän toimintasäteen omaavaan Bombardier Global 6000 -liikesuihkukoneeseen.

Saab tarjoaa myös suomelle GlobalEye- johto- ja valvontakonetta osana HX-hankkeelle antamaansa tarjousta.

Artikkelikuva: Saab