Venäjällä käynnissä iso ilmasotaharjoitus karjalassa

Venäjän ilmavoimilla on juuri tulleiden tietojen mukaan käynnissä kohtuu iso sotaharjoitus Venäjän karjalassa. Alustavien tietojen mukaan harjoituksiin osallistuu noin 50 lentokonetta jotka ovat tyypeiltään MiG-31BM, Su-34, Su-27 ja Su-35.
Päivitetty 22.3:

Venäläisten mediatietojen mukaan karjalassa järjestettiin Laatokka 2017 sotaharjoitus. Harjoituksessa laukaistiin yli 100 R-73/R-27 ohjusta. Osa harjoituksista oli ilmasta maahan tyyppisiä joilla harjoiteltiin kohteiden tuhoamista tietyn etäisyyden päässä.

Toimitukselta: Mitä rajoillamme oikein tapahtuu? Tietyn suuruiset harjoitukset pitäisi ilmoittaa aina kansainvälisesti, mutta rakas naapurimme ei sitä harrasta. 50 lentokonetta lähellä toisen valtion rajaa ei ole mikään pieni harjoitus ja jos harjoituksessa on harjoiteltu vihollisen puolella sijaitsevien maamaalien tuhoamista herääkin kysymys? Kuka tämä vihollinen on… Kun Suomi harjoitteli Kuopion ja Rovaniemen välisellä alueella yhdessä Yhdysvaltain kanssa ja harjoituksiin osallistui maksimissaan muutamia kymmeniä koneita per lentokerta oli rajan takana protestimieliala varsin korkea ja harjoituksia pidettiin jopa törkeänä provokaationa.   Kysymys kuuluukin, mitä/minkä kohteen tuhoamista Venäjä harjoitteli? Oliko harjoituskohde kenties maavoimien esikunta? Utin jääkärirykmentin tai Karjalan prikaatin tuhoaminen?