Venäjän laivaston SUKHOI SU-33 tippunut välimerellä

Venäjän laivaston Sukhoi SU-33 hävittäjä on tippunut välimerellä mereen sen jälkeen kun koneen laskeutuminen epäonnistui lentotukialus Admiral Kuznetsov:lle. Venäläisten sotilaslähteiden mukaan koneen laskeutuminen Admiral Kuznetsov:lle epäonnistui kun tukialuksen jarruvaijeri hajosi kesken laskeutumisen.

Koneen lentäjä joutui käyttämään tilanteessa heittoistuinta ja hänet pelastettiin lentotukialuksen pelastushelikopterin avustuksella ja hänen on saatujen tietojen mukaan kunnossa.

sukhoi_su-33_on_admiral_kuznetsov-2

Nyt tapahtunut onnettomuus oli jo toinen muutaman viikon sisällä jossa on ollut osallisena Venäjän laivaston hävittäjä sekä Admiral Kuznetsov lentotukialus.  Edellinen onnettomuus liittyi myös lentotukialuksen jarruvaijerijärjestelmään jota oltiin vaihtamassa joka aiheutti puolestaan Mig-29 koneelle liian pitkäksi venähtäneen odottelun ilmassa samaan aikaan kun lentotukialus Admiral Kuznetsov:n miehistö yritti vaihtaa rikkoutuneita vaijereita uusiin.

LUE MYÖS:
Tippuiko venäläinen mig-29 välimereen viallisen viallisen jarruvaijerin takia/
Venäläinen mig-29 pudonnut välimereen

Kuvat:
Artikkelikuva: By Yevgeny Pashnin – http://www.airliners.net/photo/Russia—Navy/Sukhoi-Su-33-(Su-27K)/0428039/L/, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5494070
Kuva jutussa: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5049594