Venäläinen Mig-29 pudonnut välimereen

Venäjän merivoimien Mig-29K on tippunut välimereen ollessaan tekemässä lähestymistä  Venäjän merivoimien Admiral Kuznetsov “lentotukialukselle” joka tosin on virallisten papereiden perusteella  raskas lentokoneita kantava risteilijä.


Sputnik uutistoimiston mukaan kone oli noussut normaalisti harjoituslennolleen Admiral Kuznetsov:lta kun siihen iski tarkemmin määrittelemätön tekninen vika joka pakotti koneen lentäjän käyttämään heittoistuintaan.  Lentäjä pelastettiin vedestä lentotukialusryhmän pelastushelikopterin avustuksella ja hänet toimitettiin lentotukialuksen ensiapuun tarkastettavaksi.  Mig-29K, nato koodinimeltään Fulcrum-D on Venäjän laivaston uusin hävittäjä tukialuskäyttöön. Kone on modernisoitu 4++ sukupolven hävittäjäksi.

Admiral Kuznetsov on Venäjän laivaston ainoa lentotukialus joka on tiettyjen tietojen perusteella tehty vain kansainvälisen merenkulkusopimuksen takia raskaaksi lentokoneita kantavaksi risteilijäksi jotta sillä olisi kulkuoikeus Turkin läpi menevässä Bosborinsalmessa.

TOIM.HUOM:  Sputnik uutistoimiston ja monien uutislähteiden uutisointi on ollut ristiriitaista. Esimerkiksi Sputnik:n uutisessa mainittiin yhdessä kohtaa, että kone oli noussut alukselta ja toisessa kohtaa mainittiin koneen olleen tekemässä laskua. On toki myös mahdollista, että kone oli harjoituslennon aikana tekemässä ns touch- and go harjoituksia.

Kuva: By Зимин Василий – Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3479607