Boeing valittamassa Tanskan hävittäjäpäätöksestä

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing on tekemässä valitusta Tanskan päätöksestä hankkia ilmavoimilleen Lockheed Martinin F-35A hävittäjiä. Boeing tiedotti tänään 15.9 ottaneensa ensimmäiset askeleet asian viemiseksi lakiteitse eteenpäin pyytäessään tarkempia tietoja(Request for Insight) Tanskan puolustusministeriöltä.

Boeing:n pyyntö edellyttää ministeriön toimittamaan kaikki materiaalit jotka liittyvät hankinnan arviointiin ja päätöksentekoon joka julkistettiin kesäkuussa. Puolustusministeriö ja sen New Fighter Program Office ei suositellut Boeing F/A-18 Super Hornet:n hankintaa vaan päätyi suosittelemaan, että Tanska hankkii Lockheed Martinin F-35A häivehävittäjiä. Boeing uskoo, että Tanskan puolustusviranomaiset ovat tehneet päätöksen väärien tietojen ja puuttellisen arviointiprosessin seurauksena.

“Kuten totesimme, kun päätös ilmoitettiin, uskomme ministeriön arvioinneen voittaneen koneen kilpailijat väärin ja virheellisesti. Arviointi sisälsi vääriä arvioita kustannuksista ja koneen kyvyistä joita F/A-18 Super Hornet omaa”, sanoo Debbie Rub, varapääjohtaja ja johtaja Boeing Global Strike yksiköstä. “Otamme tämän askeleen, koska Tanskassa sekä muissa Super Hornettia harkitsevissa maissa on paljon pelissä hankinnan suhteen”

Vastaa