Britannian ja Italian teollisuus kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven Tempest-ilmapuolustusjärjestelmää

Britannian johtavat puolustusteollisuuden yritykset (BAE Systems, Rolls Royce ja MBDA) ja Italian keskeiset teollisuusyritykset (Leonardo, Elettronica ja Avio Aero) käynnistävät yhteistyön Tempest-ohjelmassa. Yhtiöt tulevat kehittämään yhdessä innovaatioita ja kumppanimalleja tulevaisuuden ilmapuolustusjärjestelmän rakentamiseen. Yhteistyöhön kuuluu tietojen vaihtoa, tuotesuunnittelua ja teknologiakehitystä.

Teollisuuden yhteistyö on jatkoa Britannian ja Italian hallitusten sitoumuksiin yhteistyöstä ilmataistelukyvykkyyksien kehittämisessä, mukaan luettuna Eurofighterin, F-35 ja Tempestin kehitys. Tempest on Britannian käynnistämä uuden sukupolven ilmapuolustusjärjestelmän kehityshanke. Molemmat hallitukset haluavat vahvistaa teollista osaamista ja varmistaa tulevaisuuden kyvykkyyksien kehittämisen ja kansallisen turvallisuuden. Britannialla ja Italialla on pitkä perinne yhteistyöstä kansainvälisissä kehitysohjelmissa, kuten Tornado-, Eurofighter- ja F-35 -hävittäjissä.

Yhteistyön pohjaksi tehdyssä selvityksessä tutkittiin soveltuvia kehitysalueita tulevaisuuden ilmapuolustusjärjestelmän rakentamisessa. Näitä tunnistettiin useita mukaan lukien teollisten yhteisyritysten MBDA:n ja Leonardon potentiaali. Britannia ja Italia käyttävät molemmat Eurofighter- ja F-35 -hävittäjiä ilmavoimissaan.

“Onnistunut yhteistyö Italian teollisuuden kanssa antaa varmuutta siihen tulevaan kumppanuuteen Tempest-hankkeessa ja antaa lisää vauhtia tähän tärkeään kansainväliseen hankkeeseen. Tänään julkistettu yhteistyö laajentaa kumppanuutta MBDA:n ja Leonardon kanssa, jotka ovat keskeisessä asemassa Eurofighterin potentiaalin kasvattamisessa sekä tulevaisuuden järjestelmän kehitystyössä”, sanoo BAE Systemsin pääjohtaja Charles Woodburn.

“Sopimus on tärkeä askel jännittävässä ja strategisesti tärkeässä hankkeessa. Olen varma, että brittiläiset ja italialaiset insinöörit saavuttavat yhdessä merkittäviä asioita. Yhteistyö Tempestissä vahvistaa molempien maiden teknologista ja teollista osaamista tulevina vuosikymmeninä”, Leonardon pääjohtaja Alessandro Profumo jatkaa.

Kuvat: BAE Systems