Ensimmäiset testitulokset tiedossa Hollannin F-35 koneiden melumittausten osalta

Kuluneen viikon maanantaina 23.5.2016 saapui Hollannin Ilmavoimien F-35A koneet ensimmäistä kertaa vierailulle tulevaan kotimaahansa kun kaksi F-35A sarjan konetta laskeutui Leeuwardenin lentotukikohtaan Hollannissa.  Vierailun päätarkoituksena on esitellä Hollannin ilmavoimien tulevaa työjuhtaa, mutta myös testata esimerkiksi melumittausten osalta se, että onko F-35A nykyisiä F-16 sarjan koneita meluisampi kone.

Ensimmäiset melumittausten tulokset on Hollannin puolustusministeriön ja Lockheed Martinin mukaan jo saatu kun torstaina 26.5 F-35A teki testilentoja Volkel:n ja Leeuwarden lentotukikohtien alueilla, tarjoten näin lähiseutujen asukkaille mahdollisuuksia tehdä kuulohavaintojen perusteella johtopäätöksiä koneiden melutasosta. Samalla kertaa myös The Netherlands Aerospace Centre (NLR) organisaation edustajat tekivät melunkartoitusta useilla melua mittaavilla järjestelmillä.

Alustavien tulosten perusteella F-35A kone oli maksimissaan 3dB meluisampi kuin F-16 hävittäjä, myöskään paikalliset asukkaat eivät huomanneet melutasoissa suurempia eroja. Paikalliset viranomaiset tutkivat vielä toisen koelennon tuloksia jonka jälkeen tiedoista tehdään suurempi raportti joka julkaistaan myöhemmin kun Hollannin puolustusviranomaiset tapaavat paikallisia asukkaita uudestaan.
Kuva: Lockheed Martin

Vastaa