Eurofighter Typhoon Tour de sky lentonäytökseen

Hornetin seuraajaehdokas Eurofighter Typhoon osallistuu kesäkuussa järjestettävään Tour de sky lentonäytökseen Kuopion lentoasemalla kahdella koneella. Näytökseen osallistuvat koneet tulevat Royal Air Forcen Lossiemouthin tukikohdasta joka sijaitsee Skotlannissa.  Näytökseen osallistuvat Eurofighter Typhonit kuuluvat 2. Squadroniin joka on perustettu Farnborough:ssa vuonna 1912 ja on näin yksi maailman vanhimmista laivueista.

Yksi eurofighterin valmistajista, Brittiläinen BAE Systems, joka edustaa Eurofighteria Hornetin seuraajahankkeessa, osallistuu myös näyttävällä osastolla Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen 18.-19.6.2016 Kuopion Lentoasemalla.

Tämä tarkoittanee sitä, että nyt kun Hornettien korvaaminen on päässyt käyntiin virallisesti tulee jokainen lentokonevalmistaja esittäytymään kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa suomessa, niin kansalle, teollisuudelle, Kansanedustajille sekä Puolustusvoimien edustajille.

8139E58A_F165_33DE_1F726B784C6109B3

BAE Systemsin tiedote osallistumisesta Suomen Ilmailuliiton Tour De Sky 2016 –päälentonäytökseen:

 

Markkinoiden kehittynein korkean suorituskyvyn monitoimihävittäjä Eurofighter Typhoon on esillä BAE Systemsin näyttelyalueen yhteydessä koko Tour De Sky 2016 -tapahtuman ajan.

Typhoon on aito, laajalti yhteensopiva monitoimihävittäjä. Ilmaherruusroolissa Typhoon on täysin omaa luokkaansa muihin markkinoilla oleviin hävittäjiin verrattuna. Sen kattaviin ilmasta maahan -ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kyky antaa lähi-ilmatukea sekä tarkka, säästä ja vuorokaudenajasta riippumaton pitkän kantaman vaikuttaminen.

Eurofighter Typhoonin kyvykkyyksiä kehitetään jatkuvasti erillisen kehitysohjelman puitteissa. Ohjelmassa ovat mukana yhteensä kahdeksan maan ilmavoimat. Sen tarkoituksena on varmistaa, että kone vastaa kaikkiin uusiin uhkiin myös tulevaisuudessa. Eurofighter Typhoon muodostaa Euroopan ilmataistelukyvyn selkärangan myös tulevina vuosikymmeninä.

BAE Systems osallistuu ylpeänä Suomen Ilmailuliiton Tour De Sky 2016 -päälentonäytökseen. Olemme jo 35 vuoden ajan tehneet menestyksekästä yhteistyötä Suomessa Hawk-harjoitushävittäjien kanssa, ja uskomme, että Eurofighter Typhoon täyttää kaikki Suomen tarpeet tulevaisuuden kehittyneestä, uskottavasta ja kyvykkäästä taisteluhävittäjästä.

Lisää näytösvieraiden julkistamisia on luvassa maanantaista 23.5 alkaen joka päivä

Julkaistu: 17.5.2016 kello: 09:00
Päivitetty: 205.2016 kello: 22:00

Vastaa