Indonesia haluaa ostaa Itävallan ilmavoimien Eurofighter hävittäjät.

Indonesian puolustusministeri Prabowo Subianto on lähettänyt Itävallan puolustusministeri Klaudia Tanner:lle kirjeen jossa ilmaistaan Indonesian kiinnostus hankkia Itävallan ilmavoimien Eurofighter hävittäjät Indonesian ilmavoimien käyttöön. Tieto kirjeestä tuli julki sunnuntaina kun Itävaltalainen Die Presse julkaisi asiasta uutisen.

Itävallan ilmavoimilla on käytössään viisitoista Eurofighter hävittäjää jotka maa hankki ilmavoimillensa vuonna 2002. Myöhemmin Itävalta on syyttänyt Airbus yhtiötä ylihinnoittelusta ja väärän tiedon antamisesta koneen operointikustannusten osalta. Asia on viety eteenpäin oikeuteen jossa Itävalta on vaatimassa Airbus:lta jopa miljardin euron korvauksia.

Itävalta on aikaisemmin kertonut, että se haluaisi luopua Itävallan ilmavoimien Eurofighter hävittäjistä ja hankkia niiden tilalle joko Yhdysvaltalaisia F-16 hävittäjiä tai Ruotsalaisia Gripen hävittäjiä. Indonesia puolestaan on korvaamassa maansa ilmavoimien F-5 hävittäjiä, aikaisemmin maa ilmaisi kiinnostuksensa Venäläisiin Su-35 hävittäjiin, mutta kauppaa ei ole vielä allekirjoitettu.

Artikkelikuva: By Bundesheer (Bundesministerium für Landesverteidigung und Sport) / Markus Zinner – originally posted to Flickr as Eurofighter Typhoon, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12103028