Itävalta haastaa Airbus:n ja Eurofighterin oikeuteen.

Itävallan puolustusministeriö on ilmoittanut haastavansa Airbus:n ja Eurofighteria valmistavan yhtymän oikeuteen petoksesta ja mahdollisesta lahjonnasta jotka liittyvät Itävallan ilmavoimien tekemiiin eurofighter kauppoihin vuonna 2003. 

Puolustusministeriön järjestämässä tiedotustilaisuudessa puolustusministeri Hans Peter Doskozil kertoi ministeriön tuleen tutkinnan jälkeen johtopäätökseen, että Airbus ja Eurofighter yhtymä on tahallisesti harhauttanut Itävaltaa koneiden hinnoissa, toimituskyvyissä sekä koneiden varusteluissa.

Alustavien arvioiden mukaan Itävalta on tähän päivään mennessä hävinnyt Eurofighter kaupoissa jopa 1.5 miljardia euroa koneiden hintojen, varusteiden ja käytön hintojen nousun takia.  Kun koneita hankittiin 2000-luvulla oli Itävallan asevoimat Ruotsalaisen Saab Gripenin hankinnan kannalla, mutta poliittiset päättäjät päätyivät hankkimaan Eurofighterit.

Kuva By Bundesheer (Bundesministerium für Landesverteidigung und Sport) / Markus Zinner – originally posted to Flickr as Eurofighter Typhoon, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12103028