Leonardo esitteli kansainväliselle medialle M-345 ja M-346FA koneensa Pariisin lentonäytöksessä.

Italialainen puolustusalan jättiläinen Leonardo esitteli Pariisin lentonäytöksessä M-346 suihkuharjoituskoneesta tehdyn M-346FA hävittäjäversion sekä uuden M-345 suihkuharjoituskoneensa kansainväliselle medialle sunnuntaina 18 kesäkuuta.

M-346FA joka on kolmas versio M-346 suihkuharjoituskoneesta on niin sanottu kevyt hävittäjälentokone eli “light fighter aircraft”  Aikaisemmat versiot koneesta ovat edistyksellinen suihkuharjoituskone eli “Advanced Jet Trainer” sekä monitoimi suihkuharjoituskone  M-346FT.

M-346FA kevyessä suihkuhävittäjässä on 7 kiinnityspistettä niin aseille, lisäpolttoainetankeille kuin asejärjestelmän targeting pod:lle eli maalinosoitussäiliölle. M-346FA koneessa on myös mahdollisuus ilmatankkaukseen.

M-345 puolestaan on komposiittirakenteinen suihkuharjoituskone joka kykenee myös monipuollisiin tehtäviin. Siinä on neljä kiinnityspistettä jotka sijaitsevat koneen siipirakenteissa. M-345 suihkuharjoituskoneessa ei ole ilmatankkauskykyä kuten M-346 koneissa. Leonardon antamien tietojen mukaan M-345 on suunniteltu kustannusrakenteeltaan kilpailemaan turboprop harjoituskoneiden kanssa.

Italian ilmavoimat on valinnut M-345 suihkuharjoituskoneen Frecce Tricolori taitolentoryhmän seuraavaksi koneeksi ja sillä on tarkoitus korvata käytössä olevat Aermacchi MB-339 PAN suihkuharjoituskoneet joita ryhmä käyttää nykyisin.

Kuvat: Leonardo