Naton F-16 kävi tunnistamassa Venäjän puolustusministerin lentokoneen.

Naton F-16 on käynyt suorittamassa tunnistustehtävän jonka toisena osapuolena oli Venäjän puolustusministeri Sergein Shoygua kuljettanut lentokone.  Venäläisessä mediassa tapausta pidettiin provokaationa ja tapausta väriteltiin venäläisellä tavalla. Esimerkiksi koneen lähellä lentänyt Sukhoi SU-27 hävittäjän kerrotaan pelotelleen F-16 pois paikanpäältä.

Kun katsoo lennolta julkaistua videota voi todeta, että Venäläisen hävittäjän käytyä F-16 hävittäjän vierellä ei Naton hävittäjä poistunut paikanpäältä vaan siirtyi normaaliin tapaan pikkuhiljaa poispäin koneelta.

Kuva: Ruotsin puolustusvoimat. Kuva otettu vuonna 2014

Tämä on kohtuu normaalia tunnistuslennoilla. Kun kohde on käyty tunnistamassa voidaan koneen vierellä lentää hetkosen aikaa turvallisen matkan päässä jonka jälkeen poistutaan paikanpäältä hivuttautumalla. Naton F-16 hävittäjä teki juuri näin.

Mitä todennäköisemmin Naton F-16 hävittäjä kuului Puolan ilmavoimien vahvuuteen. Puola on ollut vastuussa Baltian ilmatilavalvonnasta toukokuusta lähtien yhdessä Espanjan ilmavoimien kanssa.