Saab julkaisi virallisesti uuden Gripen E hävittäjänsä

Ruotsalainen puolustusteollisuusyritys Saab on järjestänyt virallisen roll-out tilaisuuden uudelle Gripen E hävittäjälleen. Tilaisuus järjestettiin Ruotsin Linköpingin tehtailla keskiviikkona 18.5. Tilaisuudessa oli paikalla noin 500 vierasta jotka edustivat mediaa, poliittista kenttää sekä mahdollisia loppukäyttäjiä.

Perinteisessä roll out tilaisuudessa esitettiin useiden henkilöiden voimin kuinka mullistava uusi Gripen E on, kuinka yhteistyö on toiminut Ruotsin ja Brasilian välillä. Lavalle kapusivat niin Ruotsin kuin Brasilian ilmavoimien komentajat.

Puheiden lomassa Saab:n edustajat muistivat myös mainita sen kuinka aikataulussa ja budjetissa Gripen E projekti on pysynyt koko ajan, lähettäen näin rivien välissä viestiä muille hävittäjävalmistajille joilla on ollut ongelmia pysyä sovituissa raameissa.<
Suomen aikaa kello 17.00 esirippu vihdoin raotettiin ja uusi kone esiteltiin näyttävän valoshown:n avulla jonka aikana koneen kylkeen valaistiin nykyisten ja tulevien käyttäjämaiden lippuja sekä lentoon lähtö videoefektien avulla.
Koelento-ohjelma Gripen E koneella käynnistyy Saab:n antamien tietojen perusteella kuluvan vuoden aikana.

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

kuva: saab

kuva: saab

Kuva: saab

Kuva: saab

 

Julkaistu 18.05.2016 kello: 18:39
Päivitetty 19.05.2016 kello: 01:30

Vastaa