Saab päivittää Saksan Tornadojen tutkavaroittimet

Saab on saanut Panavia Aircraft GmbH:lta tilauksen päivittää Saksan ilmavoimien Tornado-hävittäjien tutkavaroittimet. Saabin mukaan yhtiö toimittaa Saksan ilmavoimien Tornado-hävittäjiin digitaalikomponentteja, jotka parantavat yhtiön mukaan Tornadojen tutkavaroittimien prosessointitehoa ja pidentävät niiden käyttöikää. Nyt saatu tilaus järjestelmän päivityksestä on arvoltaan noin 40 miljoonaa euroa ja tilauksen toimitukset tapahtuvat vuosien 2021 ja 2025 välisenä aikana. Työt suoritetaan Saabin laitoksilla Nürnbergissä Saksassa ja Järfällassa Ruotsissa.

”Keskinäinen luottamus, luotettavuus ja suorituskyky ovat Panavian, Saksan asevoimien ja Saabin menestyksekkään ja pitkäaikaisen kumppanuuden perusta. Olemme innostuneita siitä, että pääsemme tukemaan Luftwaffea uusimmilla tekniikoilla, jotka parantavat alustan selviytymiskykyä ja edesauttavat suoriutumista tehtävissä. Tärkeä osa työstä tehdään Saksassa, mikä on Saabin strategian mukaista, sillä pyrkimyksemme on laajentaa osuuttamme Saksan puolustusmarkkinoilla”, sanoo Saabin Surveillance -liiketoiminta-alueen johtaja Anders Carp. 

Saabin huipputeknisten tutkavaroituslaitteiden avulla miehistölle muodostuu erinomainen tilannetietoisuus sähkömagneettisesta spektristä haastavissa ympäristöissä. Saab sai Saksan Tornado-hävittäjien tutkavaroituslaitteiden ensimmäisen tilauksen vuonna 1999.

Artikkelikuva: Bundeswehr