Saksa tilasi ilmavoimiensa Eurofighter hävittäjiin uudet E-Scan -tutkat

Saksan liittopäivät on hyväksynyt rahoituksen uusien E-Scan -tutkien asentamisesta Saksan ilmavoimien Luftwaffen 110 Eurofighter-hävittäjään. Myös Espanja on ilmoittanut päivittävänsä Eurofighter-kalustoaan uudella tutkalla.Saksan tilauksesta kertoi Airbusin puolustus- ja avaruusteollisuudesta vastaava johtaja Dirk Hoke Twitterissä. Virallinen tiedote asiasta annetaan, kun sopimus on allekirjoitettu.

BAE Systems kommentoi uutista Eurofighter-konsortion puolesta seuraavasti: “Saksan päätös kertoo sitoutumisesta kyvykkyyksiin, jotka ovat Eurofighterin kulmakiviä konsortiossa mukana oleville partnerivaltioille tulevina vuosikymmeninä. Se on myös signaali nykyisille ja tuleville asiakkaillemme, että jatkamme yhteistyötä Eurofighterin kaikkien potentiaalien hyödyntämiseksi. Työ Eurofighter-yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa jatkuu, jotta pystymme vastaamaan tämän päivän vaatimuksiin ja tulevaisuuden haasteisiin.”

Eurofighter GmbH: n toimitusjohtaja Herman Claesen sanoi: “Olemme tyytyväisiä Saksan päätökseen kehittää ja integroida uusi AESA (aktiivinen elektronisesti skannaava) -tutka koko saksalaiseen Eurofighter-kalustoon. Eurofighter-ohjelma toimittaa vastaavan päivityksen myös Espanjan Eurofighter-laivastolle. Tämä on tärkeä virstanpylväs, joka varmistaa, että nykyiset Eurofighter-asiakkaat ja uudet asiakkaat hyötyvät edelleen toimintakyvyn kehittämisestä vuosisadan jälkipuoliskolle.”

Kuva: Eurofighter typhoon via twitter

Elektronisesti skannaava E-Scan-tutka sisältyy Eurofighterin Suomeen tarjottaviin hävittäjiin.

Artikkelikuva: By Rob Schleiffert from Holland – Eurofighter Luftwaffe, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48324646