Unkari ja Embraer sopimukseen kahden C-390 koneen hankinnasta

Unkarin hallitus on allekirjoittanut sopimuksen jolla maa on hankkimassa Unkarin ilmavoimille kaksi kappaletta C-390 Millennium kuljetuskoneisiin perustuvaa KC-390 ilmatankkauskoneita. Vaikka hankittavat koneet onkin ilmatankkauskyvyllä varustettuja, pystyvät ne myös toimimaan muissa ilmakuljetustehtävissä joihin kuuluu myös joukkojen siirrot, ambulanssilentokoneena toimiminen sekä rahdin kuljettaminen.

Embraerin mukaan sopimukseen kuuluu myös lentäjien ja mekaanikkojen koulutukset sekä muut tukipalveluihin kuuluvat asiat. Yhtiön mukaan ensimmäinen koneista on tarkoitus toimittaa Unkarille vuoden 2023 aikana.

“Vuonna 2018 hankitun henkilöstökuljetuskapasiteetin jälkeen vuonna näemme KC-390-lentokoneiden saapuvan Unkariin vuosina 2023-24, jotka pystyvät toimittamaan suuria sotilaskuormia operatiivisessa ympäristössä sekä toimittamaan ilma-ilma-tankkauksia. palvelut. Hankimme Unkarin puolustusvoimille moniroolisen kuljetuskaluston, jotta se voisi hoitaa mahdollisimman laajan tehtävänvalikoiman kansallisissa puitteissa suvereenilla tavalla” toteaa puolustuskehityksestä vastaava hallituksen komissaari Gáspár Maróth.

C-390/KC-390 on Nato-yhteensopiva niin laitteistojen kuin ilmailutekniikan ja viestintälaitteistojensa suhteen. Unkarin lisäksi myös Portugalin ilmavoimat on ottamassa C-390 millennium kuljetuskoneet käyttöönsä lähivuosina. Ensimmäiset Portugalin ilmavoimille tulevista koneista on jo Embraerin kokoonpanohihnalla ja yhteensä niitä on tulossa Portugalille käyttöön viisi kappaletta.

Kuva: Embraer KC-390. Havainnekuva: Embraer