Unkari tilaa 16. H225m helikopteria Airbussilta.

Unkarin puolustusministeriö on tilannut 16. kappaletta H225M monitoimihelikoptereita jotka varustetaan HForce asejärjestelmillä. Yhdessä helikopterien kanssa Airbus tarjoaa myös Unkarille laajan tukipaketin sekä koulutukset joiden avulla pyritään takaamaan helikopterien korkea käyttöaste 

“olen kiitollinen luottamuksesta jonka Unkarin hallitus on suonut yhtiötämme kohtaan  tämän tilauksen myötä. Tiimimme on todistanut Unkarilaisten asiantuntijoiden ja lentäjien ammattimaisuutta sekä ammattiylpeyttä tämän projektin aikana. Tämä on mahdollistanut projektin onnistumisen” toteaa Bruno Evan, Airbus Helicoptersin toimitusjohtaja ja jatkaa: “Nyt solmittu uusi sopimus osoittaa sen, että H225M on taistelukoeteltu sekä monitoimikykyinen helikopteri jota operoivat monet vaativat sotilasasiakkaat  ympäri maailmaa” 

Unkarin asevoimille tilattuihin H225M helikopterit tullaan varustamaan nykyaikaisilla viestintälaitteistoilla ja uusia helikoptereita tullaan käyttämään niin kuljetuksiin kuin erinlaisiin pelastustehtäviin niin sotatoimialueilla kuin Unkarin rajojen sisäpuolella. Uudet H225M helikopterit soveltuvat myös Unkarin asevoimien erikoisjoukkojen käyttöön. 

H225M tarjoaa nykyaikaisen avioniikkajärjestelmän sekä automaattiohjauksen(four axis autopilot) sekä hyvän toimintamatkan yhdistettynä loistavaan hyötykuormaan.  Helikopteri pystyy kuljettamaan jopa 28 sotilasta ja siihen on saatavilla ilmasta maahan aseistus.