HX Challenge on ollut iso urakka ilmavoimille.

Yksi testikierros on iso työrupeama
Satakunnan lennoston komentajan, Eversti Aki Heikkinen avasi tilaisuudessa HX Challengen laajuutta ja sen vaatimia työtunteja. Eversti Heikkisen mukaan HX Challengessa oli lennetty keskiviikkoon mennessä noin kolmekymmentä testiohjelman mukaista lentokierrosta. Lentokierroksiin on osallistunut itse testattavien lisäksi useita ilmavoimien lentokoneita. Lisäksi HX Challengessa on ollut mukana kalustoa ilmatorjunnan puolelta ja merivoimien sota-aluksia.

Eversti Aki Heikkinen HX Challengen tiedotustilaisuudessa.

Jo yksi lentokierros on mittava ponnistus jos lasketaan lentokierrokseen käytetty valmisteluaika edeltävien kuukausien aikana sekä itse lentokierroksen suorituspäivänä. Jokaiselle lentokierrokselle on nimetty joukko evaluoijia joiden tyypillinen työpäivä alkaa aamulla kyseessä olevan lennon testien briiffauksella. Lentokierros puolestaan etenee iltapäivällä itse lennon suoritukseen ja työpäivä jatkuu iltaan asti jotta lentokierroksen testitulokset pystytään käymään läpi mahdollisimman nopeasti.

Eversti J-P Keränen kertomassa HX Challengesta ja HX hankkeesta toimittajille 19.helmikuuta 2020

Ilmavoimat suorittaa jokaisella lentokierroksella kymmeniä testipisteitä ja niistä kerääntyy taulukkokaupalla informaatiota(dataa) Eversti Heikkisen mukaan yhden kierroksen läpivienti kestää noin kaksitoista tuntia. Testikierroksilla saatuja informaatioita analysoidaan tarkemmin myöhemmin keväällä ja se on oma projektinsa keston osalta.

Eversti Keränen havainnollisti sotilas kapasiteetin evaluointia puheessaan.

Eversti J-P Keränen puolestaan kertoi tilaisuudessa, että toteutettavat testit joita suoritetaan viimeisellä testiviikolla on suunniteltu yhteistyössä Ilmavoimien, Boeingin sekä Yhdysvaltain laivaston kanssa.

Yhteensä testikenttää on operoimassa noin kaksisataa henkilöä ympäri suomea. Satakunnan lennosto komentaa myös testeihin osallistuvia joukkoja jotka ovat sijoitettuna muihin tukikohtiin.

Ilmailuvalokuvaajien kanssa hommat ovat toimineet hyvin
Eversti Aki Heikkinen kertoi sotilasilmailu.fi:lle, että HX Challengen aikana ei ole ollut ongelmia spotterien eli ilmailuvalokuvaajien kanssa, päinvastoin. Sotilaspoliisit ja valokuvaajat ovat tuleet toimeen hyvin kentän lähialueella ja asioista on pystytty sopimaan. Lentokonevalokuvaajien kanssa on pystytty sopimaan Eversti Heikkisen mukaan jopa lisäalueista jonne valokuvaajat ovat voineet mennä valokuvaamaan nousevia ja laskeutuvia HX Challengen testeihin osallistuvia hävittäjiä.