Hx-hankkeen konevalmistajien esittelyvideot julkaistu Puolustusministeriön sivuilla

Suomen Puolustusministeriö on julkaissut internet-sivuillaan Hornet-hävittäjälle seuraajaa etsivän HX-hankkeeseen osallistuvien konevalmistajien tekemiä esittelyvideoita.  Osa videoista on räätälöity varta vasten suomen hanketta varten, osa taas on ihan yleisiä mainosvideoita joissa ei mainita suomea sanallakaan.
Puolustusministeriö toteaa, että vastuu videoiden sisällöstä on videon lähettäneellä yrityksellä. Puolustusministeriö ei ota kantaa videoiden sisältöön, sanomaan eikä videolla esitettyjen koneiden kyvykkyyteen.

 

Puolustusministeriö antoi hävittäjähankkeen tietopyyntövaiheeseen osallistuville yrityksille mahdollisuuden esitellä lyhyellä videolla omaa yritystään ja tuotteitaan. Kaikki yritykset käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja lähettivät Puolustusministeriöön alla esiteltävät videot.

Vastuu videoiden sisällöstä on videon lähettäneellä yrityksellä. Puolustusministeriö ei ota kantaa videoiden sisältöön, sanomaan eikä videolla esitettyjen koneiden kyvykkyyteen.

Videoihin liittyvät kyselyt ja kommentit pyydetään lähettämään suoraan yrityksille.

Videoita voi käydä katsomassa oheisten linkkien takaa.

Eurofighter

Dassault Rafale

Saab Gripen

Boeing F/A-18 Super Hornet

Lockheed Martin F-35

 

EDIT: Saab on julkaissut youtubessa oman videonsa, tosin sillä erotuksella, että videon alkuintro ja loppulause on suomeksi, muuten se on toteutettu lontoon murteella.

Vastaa