Ilmavoimat juhlistaa 100-vuotiasta Suomea Midnight Hawksin koneiden erikoismaalauksella

Ilmavoimat ja ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia maalaamalla kuusi Hawk-suihkuharjoituskonetta erikoismaalauksilla. Koneiden maalaukset on ilmailuvalokuvaaja Mikko Maliniemen suunnittelemia ja maalaukset on tehty Patria Aviationin toimesta Jämsän Hallissa jonne ensimmäinen koneyksilö HW-341 siirtolennettiin 18.huhtikuuta. Maalaus viimeistellään vielä myöhemmin lippukuvioon liitettävällä leijonavaakunalla sekä koneen pyrstöön kiinnitettävällä osastonumerolla.

Osaston johtaja kapteeni Marc Fussin mukaan maalauskaavio on ilmavoimien ja Midnight Hawksin kunnianosoitus Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleille: “Suomen itsenäisyys on iso asia ja kunnia siitä kuuluu sotiemme veteraaneille. On hienoa, että voimme tuoda itsenäisyyden juhlavuotta esiin myös tällä tavalla esiintyessämme kotimaassa ja ulkomailla”

Midnight Hawks on ilmavoimien virallinen taitolento-osasto. Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n lennonopettajista koostuva, neljällä BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneella lentävä Midnight Hawks vaalii ilmavoimissa jo 1920-luvulla alkanutta lentonäytöksissä ja yleisötapahtumissa esiintyvien taitolento-osastojen perinnettä.

Ensimmäisen kerran erikoismaalauksilla varustetut Hawk:t esiintyy Lapin lennostossa Rovaniemellä järjestettävässä Sotilasilmailusta ammatti-tapahtumassa 12. toukokuuta.

Kuvat: Ilmavoimat