Ilmavoimien komentajuus vaihtui, Prikaatikenraali Sampo Eskelinen otti komentajuuden vastaan.

Ilmavoimien komentajuus on vaihtunut tänään kun Prikaatikenraali Sampo Eskelinen otti vastaan ilmavoimien komentajan tehtävät Kenraalimajuri Kim Jäämereltä. Komentajan vaihtokatselmus suoritettiin Jyväskylän varuskunnassa.

Kenraalimajuri Kim Jäämeri puolestaan siirtyy ilmavoimien komentajan tehtävästä puolustusvoimien strategiapäälliköksi 1. kesäkuuta alkaen. Kenraalimajuri Jäämeri palveli ilmavoimien komentajana huhtikuusta 2014 alkaen.

Prikaatikenraali Sampo Eskelinen on järjestyksessään 20. ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy tehtävään puolustusvoimien suunnittelupäällikön virasta. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Satakunnan lennoston komentajana sekä ilmavoimien operaatiopäällikkönä. Hän suoritti ylemmän johdon kurssin 2013 ja hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi itsenäisyyspäivänä 2015.

Kenraalimajuri Kim Jäämeri on selkeästi komentajaputkessa. Jos katsoo Puolustusvoimien nykyisen komentajan Jarmo Lindberg:n uraa ja kuinka hän eteni ilmavoimien komentajasta Puolustusvoimien komentajaksi ja alkaa vertailemaan sitä Kim Jäämeren uraan ja nyt tapahtuvaan siirtoon pääesikuntaan niin tiettyjä yhteneväisyyksiä on nähtävissä. Jarmo Lindberg oli 53 vuotias kun hän sai siirron ilmavoimien komentajan tehtävistä.

Kim Jäämeri puolestaan on 52 vuotias ja hänen tulevaa tehtävää pitää vielä muutaman päivän ajan hallussa kenraaliluutnantti Timo Kivinen. Oletettavaa onkin, että Kim Jäämeri ylennetään lähiaikoina kenraaliluutnantiksi.

Ja tunnetusti kenraaliluutnatti on arvoasteikossa heti seuraavana Kenraalin jälkeen…