maavoimien helikopterit harjoittelevat 4. ja 5 helmikuuta lahdessa ja kymenlaaksossa.

Maavoimien alaisuudessa toimivan Utin jääkärirykmentin helikopterimiehistöt harjoittelevat 4 ja 5 helmikuuta lentotoimintaa niin päiväsaikaan kuin pimeänä ajankohtana päivästä. Maavoimien mukaan harjoittelualueet sijaitsevat Lahden ja kymenlaakson alueella.

Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa helikopterimiehistöjä suorittamaan lentotehtäviä taajama-alueella, vaihtelevissa toimintaympäristöissä. Osa kohteista sijoittuu paikkakuntien keskusta-alueille.

Kuva: Maavoimat

– Joudumme harjoittelemaan vaativia helikopterioperaatioita kaupunki- ja taajama-alueilla, koska meidän on kyettävä toimimaan tällaisessakin toimintaympäristössä virka-apu- tai sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä. Tiedostamme sen, että lentotoiminnasta aiheutuu valitettavaa meluhaittaa ympäristöön myös ilta- ja yöaikaan, mutta vastaava harjoittelu ei ole mahdollista ainoastaan Puolustusvoimien alueilla, sanoo Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö Jussi Kosonen.

Lentotoimintaa harjoitellaan tiistain ja keskiviikon aikana sekä valoisalla että pimeällä. Lennot päättyvät puoleen yöhön mennessä.

Utin jääkärirykmentin mukaan harjoitukset voivat aiheuttaa meluhaittaa.

Artikkelikuva: Maavoimat