Pasi JOkinen nimitettäneen ilmavoimien seuraavaksi komentajaksi

Valtioneuvosto on julkaissut torstaina 17. tammikuuta pidetyn valtioneuvoston yleisistunnon päätöstiedotteen jossa todetaan, että valtioneuvosto esittää Tasavallan Presidentille, että Ilmavoimien seuraavaksi komentajaksi nimitettäisiin nykyinen pääesikunnan valmiuspäällikkö, Prikaatikenraali Pasi Jokinen.

Tasavallan presidentti tekee päätöksen asiasta perjantaina 18. tammikuuta Tasavallan presidentin esittelyssä joka järjestetään valtioneuvoston linnassa. Nyt tehtyä päätöstä voidaan pitää lähes varmana, koska Presidentti Niinistöä on konsultoitu prosessin aikana ja yleensä Presidentti ei tee muutoksia henkilönimityksiin sen jälkeen kun valtioneuvosto on asiasta tehnyt omat päätöksensä.

Ilmavoimien komentajaksi valittu Prikaatikenraali Pasi Jokinen on syntynyt vuonna 1967. Kadettikoulun hän kävi vuosien 1988 ja 1991 välisenä aikana. Vuosien 1991 ja 1994 välisenä aikana hän lensi niin Hawk kuin Mig-21 hävittäjiä karjalan lennostossa. Ennen Yhdysvaltoihin F-18 kursseille lähtöä 1996 hän suoritti lennonopettajan koulutuksen lentosotakoulussa Kauhavalla.

Palattuaan Yhdysvalloista hän toimi lennonopettajana hävittäjälentolaivue 31. palveluksessa jonka jälkeen hän toimi niin lentueen päällikkönä. Vuonna 2005 hänet nimitettiin hävittäjälentolaivue 21. päälliköksi. Prikaatikenraali Jokinen on myös toiminut myös ilmavoimien ilmataistelukeskuksen, operatiivisen osaston kuin ilmaoperaatiokeskuksen päällikkönä. Ennen valintaansa pääesikunnan valmiuspäälliköksi hän toimi ilmavoimien operaatiopäällikkönä.

Prikaatikenraali Pasi Jokisen tarkemman CV:n voi käydä lukemassa Puolustusvoimien kenraalit ja amiraalit sivustolta.