Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati järjestetään Helsingissä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2022 Helsingissä. Ohjelmassa on paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti. Paraatiin osallistuu joukkoja jokaisesta aselajista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitokselta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Paraatiin osallistuu joukkoja yhteensä yli 1 600 henkilöä, yli 40 ajoneuvoa ja 14 ilma-alusta sekä viranomaisten yhteinen koiraosasto. Paraatin vastaanottopaikka on musiikkitalon edustalla ja paraatin ottaa vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö jonka seuranaan puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen. Paraatia komentaa maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki

Paraatin aikataulu
Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Senaatintorilla. Joukot ryhmittyvät Senaatintorille kello 11.15 alkaen. Myös ohimarssin ajoneuvot miehistöineen ovat mukana katselmuksessa. Ajoneuvot ryhmitetään Senaatintorille 3.6. illan aikana.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun–Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Ohimarssin ylilennoissa nähdään Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ylilennoista aiheutuu melua Helsingin alueella.

Artikkelikuva: Ilmavoimat