Puolustusvoimien lippujuhlapäivän paraati valtaa Helsingin.

Puolustusvoimien jokavuotinen lippujuhlapäivän paraati valtaa niin Helsingin kadut, sataman kuin taivaankin 4 kesäkuuta. Ilmailun osalta paraati on erittäin kattava ja tarjolla on niin ilmavoimien lentonäytöstä kuin Rajavartiolaitoksen Super Puma pelastushelikopteriakin.

Lippujuhlapäivä käynnistyy aamulla 0800 kun merivoimat suorittaa eteläsatamassa juhlallisen lipunnoston. Kello 08.30 puolestaan saapuu eteläsatamaan merivartioston vartiolaiva Turva joka ottaa vastaansa aluksen kannelle Helsinki-Vantaan lentoasemalla majapaikkaansa sijaitsevan Super Puma helikopterin.

Merivoimat esittelee toimintaansa eteläsataman alueella ja yhteensä paikanpäällä on yhdeksän taistelu- ja tukialusta.

Ilmavoimat ja maavoimien ilmailu puolestaan kunnioittaa lippujuhlapäivää pienellä lentonäytöksellä kaivopuiston edustalla kun F/A-18C Hornet, Midnight Hawks ja Maavoimien NH90 esittävät lentonäytösnumeronsa.  Lippujuhlapäivän lentonäytös järjestetään samalla paikalla kuin Ilmailumuseon Suomi100 lentonäytös 9.6.  Lentonäytöksen ajankohta 4.6 on kello 10.50-11.30.

Kello 13.30 puolestaan järjestetään paraatin ohimarssi Mannerheimintiellä. Ohimarssin aikana suoritetaan ohilento johon osallistuu maavoimista 6kpl NH90 ja 4kpl MD500 helikoptereita. Rajavartiolaitoksesta paraatiin puolestaan osallistuu Super Puma helikopteri. Ilmavoimista paraatiin osallistuu 4kpl F/A-18 hornet hävittäjää sekä 4kpl Hawk suihkuharjoituskonetta.

Paraatissa ja kalustonäyttelyssä on esillä kattavasti esimerkiksi ilmatorjuntaan liittyviä järjestelmiä. Itse kalustonäyttelyssä on myös esillä maavoimien uusin Minilennokkijärjestelmä Orbiter 2.  Kalustonäyttely on avoinna kansalaistorilla kello 10-18.00 välisenä aikana.