Patria ostaa johtavan ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistajan Nordic Dronesin

Patria on allekirjoittanut kauppakirjan suomalaisen johtavan ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistukseen ja kouluttamiseen erikoistuneen Nordic Drones Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Nordic Drones on suunnitellut ja toimittanut kokonaisratkaisuja ja käyttökoulutusta erilaisiin teknisiin ilmakuvauksiin sekä kartoitus–, mittaus–, tarkastus- ja valvonta- ja viranomaistehtäviin yli 100 yrityksen ja organisaation tarpeisiin. Yritys työllistää 10 henkilöä ja se sijaitsee Muuramessa. Osapuolet eivät julkista yritysoston arvoa. 

Patrian kasvustrategian toteuttaminen vaatii merkittävää panostusta tuotekehitykseen, innovaatioihin ja kumppanuuksiin. Patrian tarjoamaa myös miehittämättömissä järjestelmissä kehitetään jatkuvasti. 

“Miehittämättömien järjestelmien suorituskyvyn integrointi osaksi puolustusjärjestelmää on edellytys nykypäivän sodankäynnin uhkiin varautumisessa. Patrian vahva kehitys- ja tutkimustyö sekä kokemus autonomisista ja epäsuoran tulen järjestelmistä sekä järjestelmäintegraatioista tekevät yrityksestämme johtavan toimijan alalla”, sanoo Patrian Suomen toiminnoista vastaava Jussi Järvinen. “Nordic Dronesin asiantuntemus ammattikäyttöisten droonijärjestelmien valmistuksesta lukuisille asiakkaille on erinomainen ja looginen vahvistus Patrian Unmanned Aerial Systems (UAS) -tarjoamaan, mistä hyötyvät yhteiset ja uudet asiakkaamme Suomessa ja kansainvälisesti kaikissa toimintaympäristöissä.”


Nordic Drones on kehittänyt miehittämättömiä droonijärjestelmiä jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhtiö on saavuttanut merkittävän aseman pohjoismaisten turvallisuusviranomaisten yhteistyökumppanina. “Olemme onnistuneet kehittämään kansainvälisestikin ainutlaatuiset tuotejärjestelmät, joiden markkinapotentiaali on valtava.  Uskomme, että Patria on paras kumppani nopeuttamaan kansainvälistymistämme.  Pystymme myös jatkossa tarjoamaan entistä laajempia ja mielenkiintoisempia kokonaisuuksia asiakkaillemme yhdessä Patrian kanssa”, kommentoi Nordic Dronesin toimitusjohtaja Pietari Sorri.