Kokonaisturvallisuusmessuilla oli tarjolla ratkaisuja niin ilmavoimille kuin muillekkin turvallisuusviranomaisille.

Lahdessa järjestettiin 7-8. syyskuuta Kokonaisturvallisuus 2018 messut joissa oli esillä niin hx-hankkeen ehdokkaita(Lockheed Martin ja Saab) sekä useita muita turvallisuusalan ratkaisuja tarjoavia yrityksiä sekä viranomaisia. Messualueen ehdottomana magneettina toimi Saab:n messuosasto jossa oli esille Saab Gripen E hävittäjän täysikokoinen malli eli mockup. Saab tarjosi myös mahdollisuuden pelata osastollaan Gripen Fighter Challenge peliä sekä kokeilla NLAW-panssarintorjuntaohjuksella ampumista simulaattoriolosuhteissa.


Saab esitteli myös Carl Gustav-sinkoa jota he mielellään myös tarjoaisivat Puolustusvoimille. Maailmalla kyseistä asetta käyttää niin Yhdysvaltain armeija kuin Viron Puolustusvoimat.  Uusin malli painaa suunnilleen 7 kiloa ja se oli kevyt käsitellä verrattuna esillä Simulaattorikäytössä olleeseen NLAW-Panssarintorjuntaohjukseen jolle on kertynyt painoa 12,5 kiloa. 

Ilmailumuseo ja Suomen ilmavoimamuseo olivat puolestaan tuoneet paikalle VL Myrsky II hävittäjän osia jotka olivat nyt esillä viimeistä kertaa ennen kuin kone valmistuu, myös Hawk-elämyskeskus oli siirretty lahden messukeskukseen jossa siihen pääsi tutustumaan.

Puolustusvoimat puolestaan esitteli toimintaansa usean esittelypisteen sekä taistelunäytösten avulla. Messuhalleissa oli esillä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen, Uudenmaan prikaatin sekä eri maanpuolustusjärjestöjen toimintaa. Taistelunäytös puolestaan järjestettiin viereisen urheilukeskuksen pienessä mäkimontussa jossa normaalisti harjoittelee ja kilpailee nuoret mäkihyppääjät.

Viranomaiset puolestaan esittelivät toimintaansa niin Rajavartiolaitoksen, Tullin kuin Poliisinkin pisteillä. Tapahtuma-aikana paikanpäällä vieraili useita viranomaisten käyttämiä koiria jokaiselta viranomaiselta. Perjantaina paikanpäällä ollut rajavartiolaitoksen virkakoira ei meinannut päästä edes tauolle kun monet paikalliset koululaiset halusivat päästä kosketuksiin rajakoiran kanssa.