Puolustusministeriö: Venäläisen hävittäjän epäillään loukanneen suomen ilmatilaa

Puolustusministeriö on ilmoittanut torstaina 6.10.2016 illalla, että Venäläisen hävittäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon eteläpuolella noin klo 16:43.   Ilmatilaa loukannut kone oli Sukhoi Su-27:n jonka Nato koodinimi on Flanker. Epäilty ilmatilaloukkaus kesti noin yhden minuutin, ilma-alus sivusi Suomen ilmatilaa noin 13 kilometrin matkan ollen enimmillään noin yhden kilometrin syvyydessä. Ilmavoimat kävi tunnistamassa kohteen.


Osa turvallispoliittista keskustelua harjoittavista tahoista on kiinnittänyt huomion ilmatilaloukkauksen ajankohtaan, tapahtunut ilmatilaloukkaus tapahtui noin viikko sen jälkeen kun tuli julki suomen auttaneen Hollantia MH17 lennon tutkimuksissa räjäyttämällä Buk ilmatorjuntaohjuksen. Myös Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistämisen on tapahtumassa lähipäivinä kun Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work vierailee Helsingissä. Osa turpo-asioita seuraavista tahoista on epäillyt, että kokouksessa allekirjoitetaan Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain keskenäinen puolustusasiakirja.

Kuva: By Dmitriy Pichugin – http://www.airliners.net/photo/Russia—Air/Sukhoi-Su-27SKM/1014282/L/, GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17361534

Julkaistu. 6.10.2016 klo: 21.54

Vastaa