AIM Norwayn omistus siirtyi Kongsbergille ja Patrialle

AIM Norway -yrityskauppa (Aerospace Industrial Maintenance Norway AS) on saatu tänään päätökseen. Yhtiön omistavat nyt puoliksi Kongsberg Defence & Aerospace AS (KDA) (50,1 %) ja Patria (49,9 %). AIM Norway vastaa Norjan ilmavoimien lentokoneiden ja helikoptereiden huolloista, kunnossapidosta ja päivityksistä.

”Tavoitteenamme on kehittää yhtiötä edelleen. Patrian vahvuutena on merkittävä ilmailuhuoltotoiminnan kokemus sekä osaaminen. Yhdessä Patria ja Kongsberg luovat vahvan perustan yhtiön jatkokehitykselle. Hankinta on meille luonteva seuraava askel, sillä olemme jo pitkään tuottaneet Norjan puolustusvoimille NH90- ja Bell 412-helikoptereiden huoltoja”, sanoo liiketoimintajohtaja Jukka Holkeri.

AIM Norwayllä on ollut merkittävä osuus Norjan ilmailuteollisuudessa jo vuodesta 1916. Se työllistää noin 440 henkilöä. Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Kjellerissä, ja sillä on myös operatiivinen yksikkö Ryggen lentoasemalla. AIM Norway vastaa pääosin sotilasilmailun raskaista huolloista, kunnossapidosta ja päivitystyöstä. Keskeisiä tehtäviä nykyisen F-16 ja Sea King kaluston huollon lisäksi ovat uuden F-35 -lentokoneen ja Norjan uusien AW101-pelastushelikoptereiden huolto. AIM Norway omistaa Belgium Engine Centerin (BEC), jonka päätoimipiste sijaitsee Herstalissa Liegen ulkopuolella Belgiassa. BEC on moottoreiden huoltoihin, korjauksiin ja kunnossapitoon erikoistunut yritys.