F-35 syttyi palamaan Mountain Home:n ilmavoimien tukikohdassa

Yhdysvaltain ilmavoimien F-35A on jälleen kerran ongelmissa.  Tällä kertaa yksi Luke Air Force Baseen kuuluvan 61. Hävittäjälaivueen Lockheed Martin F-35A kone sai aikaan vipinää lentotukikohdan pelastuspalveluun kun kone otti ja syttyi palamaan koneen ollessa lähdössä harjoituslennolle yhdessä 3 muun F-35A koneen kanssa.

Alustavien tietojen mukaan kone ei vaurioitunut palossa vakavasti vaan se saatiin sammutettua nopeasti.  Yhdysvaltain ilmavoimien antamien tietojen perusteella palo alkoi mitä todennäköisemmin sen takia, että koneen käynnistyksen aikana oli voimakas myötätuuli työnsi koneen moottorista tullutta kuumaa ilmaa takaisin päin ja tämä ylikuumensi koneen moottoria sen verran, että pienehkö tulipalo sai alkuunsa.

Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan tapausta tutkitaan edelleen. Onnettomuus sattui 23.9 aamulla kello 10.20 paikallista aikaa Mountain Homen ilmavoimien tukikohdassa Yhdysvaltain Idahon osavaltiossa.

Ohessa kuva edellisestä moottoripalosta vuodelta 2014 joka pakotti Yhdysvaltain sotilasviranomaiset perumaan F-35 koneen tulon eurooppaan esittelykiertueelle.F-35-damaged

Vastaa